Sēņu un vistas žuljēns

 13. augusts 2009 11:00 Recepte

Gads solās būt sēnēm bagāts, tāpēc šo recept vērts pieglabāt - sēņotājiem noderēs. 



Foto: Aigars Jansons, http://www.ajstudio.lv/


Vistas fileju sagriež nelielos gabaliņos, pārkaisa ar sāli, pipariem vai citām garšvielām un viegli apcep. Gabaliņus kārto traukā, ko vēlāk likt cepeškrāsnī (veikalos ir nopērkami speciālie žuljēna trauciņi).
Apcep sagrieztu sīpolu, sēnes (gailenes, baravikas, kundziņus vai citas), pievieno saldo krējumu, garšvielas un kārto pa virsu vistiņai.
Sakultu olu lej pāri kārtojumam un apbārsta ar rīvēto sieru (sieru ar olu var jaukt arī kopā). Liek cepties 200 grādu karstā cepeškrāsnī. Žuljēns gatavs pēc apmēram 10 minūtēm!

 

Recepti iesūtījusi Inese Kļaviņa, mammam.lv/tetiem.lv reģistrētā mamma

Sastāvdaļas

1. Saldais krejums
300 ml
2. Siers
70-100 g
3. Olas
2 gb
4. Sīpols
2 gb
5. Gailenes, baravikas vai kundziņi
1 l
6. Vistas fileja
2 gb
7. Eļļa vai sviests cepšanai
8. Sāls, pipari u.c. garšvielas pēc izvēles



0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas