Ērkšķogu sapnis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ērkšķogas noskalo un notīra. Zemā un platā katlā izkausē sviestu. Ērkšķogas liek katlā un uz lēnas uguns 5 minūtes sautē. Ogas ar dakšiņu saspaida, tām pievieno cukuru. Ogu biezeni atdzesē. Krējumu saputo stingrās putās. Samaisa ar ērkšķogu biezeni.

Saldo ēdienu liek deserta trauciņos. Rotā ar citronmelisu un ceļ galdā. Ērkšķogu sapni var pasniegt ar cepumiņiem.

Ēdienu var gatavot arī no saldētām ērkšķogām. Katlā liek neatkausētas ogas.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Citonmelisas lapiņas.rotāšanai
  • Ērkškogas - 500.g
  • Sviests - 2.ēdamk.
  • Cukurs - 100.g
  • Saldais krejums - 300.g