10 grima kļūdas, kas vizuāli padara sievieti par 10 gadiem vecāku

Neprasmīgi rīkojoties ar dekoratīvo kosmētiku, sevi var padarīt daudz vecāku.
Vaigu ietonēšana jeb vaigu sārtuma lietošana paredzēta, lai savu izskatu padarītu svaigāku, jauneklīgāku, taču ne sarkanu apļu zīmēšanai uz vaigiem. Tāpēc vaigu sārtumu ieteicams uzklāt vēl pirms lūpu krāsas, acu ēnām vai citām krāsām.

FOTO: Shutterstock.com

Vaigu ietonēšana jeb vaigu sārtuma lietošana paredzēta, lai savu izskatu padarītu svaigāku, jauneklīgāku, taču ne sarkanu apļu zīmēšanai uz vaigiem. Tāpēc vaigu sārtumu ieteicams uzklāt vēl pirms lūpu krāsas, acu ēnām vai citām krāsām.

Divu absolūti vienādu sieviešu vienkārši nav. Katrai savs sejas ovāls, acu izvietojums, uzacu biezums un citas īpatnības, tāpēc ir tik sarežģīti dot konkrētus padomus, kā glīti un pareizi uzklāt grimu. Kas vienam izskatās labi, tas otram nepavisam nederēs!

 

1. kļūda – akcentēt visu, ko vien var

Atceries zelta likumu, ka jebkuri pārspīlējumi kosmētikā tevi acumirklī var padarīt par gadiem 5–15 vecāku. Ja nevēlies ballītē izskatīties pēc bezgaumīgi pārkrāsotas lelles, ieteicams no kaut kā kosmētikas klāstā tomēr atsacīties. Piemēram, ja tev ir skaistas, lielas acis, akcentē tās, uzklājot ēnas, uzmanīgi apvelkot kontūrlīniju, bet no lūpu krāsas atturies, dodot priekšroku tikai vieglam lūpu spīdumu. Vietā būs angļu teiciens "less is more" jeb "mazāk nozīmē vairāk", kas visu izskaidro. Jo samērīgāk lietosi kosmētiku, jo labāku efektu panāksi.

Padoms. Ja apkārtējie jautā, vai esi ļoti nogurusi pat dienā, kad pašai šķiet – esmu uzposusies, izskatos labi un jūtos OK, varbūt kaut kas nav kārtībā ar grimu. Atceries, ka ikviens pelēcīgas nokrāsas tonis grimā, padara tavu izskatu nogurušu, atņem tam jaunības spirgtumu.

 

2. kļūda – acu plakstiņi "a la" 60. gadi

Ja attālums starp skropstu līniju un uzacīm ir šaurs un uz plakstiņa nav īsti vietas, kur uzklāt ēnas vai arī plakstiņi ir nedaudz noslīdējuši, atturies no košām acu ēnām, lai defektu vēl vairāk neizceltu. Krāsu izvēle grimam vispirms jāsaskaņo ar apģērbu, taču uzmanies ar košu krāsu acu ēnām – "a la sešdesmitie gadi…" Pārlieku uzkrītoši un koši plakstiņi komplektā ar nepiemērotu frizūru vai citu grima misēkli padarīs tevi par ceļotāju pagātnē, piedēvējot tavu izskatu tālai pagātnei.

Padoms. Iekritušām, dziļām acīm nevajadzētu izvēlēties tumšas acu ēnas, jo uzklātas uz plakstiņiem, tās liks acīm izskatīties vēl mazākām. Ja tev zem acīm regulāri ir tumši loki, no zilgano toņu izmantošanas grimā jāizvairās, lai tos vēl vairāk neakcentētu. Tas ir līdzīgi kā ar saulē iedegušu ādu un koši sārtu kleitu. Tas vienkārši nesader kopā!

 

3. kļūda – pārlieku košas lūpas

Ja daba tevi apveltījusi ar izteiksmīgām lūpām, protams, vari atļauties lietot arī košākas krāsas lūpu krāsu, tomēr paturi prātā, ka jaunai, svaigai sejas ādai daudz labāk piestāvēs karameļu, fuksiju, oranžie toņi, bet ne tumšās un plūmju nokrāsas. No otras puses, kad tad iztrakosies, ja ne jaunībā? Ja vēlies uzkrāsot košas lūpas, atsakies no košām acu ēnām.

Padoms. Atceries, ka bālāki toņi izceļ un liek lūpām izskatīties pilnīgākām un jaunākām, taču tumšiem toņiem piemīt samazinošs efekts.

 

4. kļūda – vaigiem un lūpām atšķirīgi toņi

Lai nekļūdītos, lūpu krāsu un vaigu sārtumu vajag izvēlēties vienā toņu gammā, lai tie būtu saskaņoti. Nevar krāsot oranžas lūpas, bet vaigus – fuksiju tonī. Jebkura tumšā krāsa grimā vairāk ir paredzēta nobriedušai, par sevi pārliecinātai sievietei. Krāsojoties nevar nedomāt arī par kosmētikas saskaņošanu ar savu raksturu. Ja pēc dabas esi kautrīga, bet uzklāsi "liktenīgās sievietes" grimu un tomēr nejutīsies pārliecināta, slēpjoties aiz citu mugurām, uzkrītošais grims tiks vēl vairāk akcentēts.

Padoms. Ja izmanto pūderveida vaigu sārtumu uz kailas sejas, vispirms nopūderē seju, lai tā neizskatītos notraipīta.
 

5. kļūda – neprasmīga acu kontūrlīnijas iezīmēšana

Acu kontūrlīnijas vilkšana prasa profesionāli ievingrinātu roku. Lai nepanāktu nogurušas sievietes izskatu, jāņem vērā, kāda ir tava acu forma. Ja šķiet, ka acis ir drūmas, novelc kontūrlīniju gar augšējiem plakstiņiem – tas vienmēr izskatīsies korekti. Savukārt, ja ir klasiski lielas, skaistas acis, droši var vilkt kontūru pa acs apakšējo plakstiņu no viena kaktiņa līdz otram. Ja plakstiņi ir noslīdējuši vai acis ir dziļas, ir vērojams kāds cits defekts, kontūrlīnija vispār ir lieka. Dziļām acīm izvēlies gaišas, perlamutra, rozīgas, zelta ēnas. Tas acis padarīs vizuāli lielākas.

Reklāma
Reklāma

Padoms. Lai radītu lielāku acu ilūziju, vari uzklāt baltu vai bēšu acu kontūrzīmuli gar apakšējā plakstiņa iekšējo malu. Acu kontūrzīmuļiem vienmēr jābūt labi noasinātiem, lai tie spētu nodrošināt precīzu klājumu.

 

6. kļūda – tonālais krēms kā sviesta kārta

Jaunai ādai nav nepieciešams slēpties zem biezas tonālā krēma kārtas. Pietiks, ja izmantosi vieglu tonālo krēmu, kas veidots uz fluīdu bāzes un ir caurspīdīgs, ādu nepadara matētu, bet piešķir tai mirdzumu. Kad seju jau apmīļojusi pirmā saule un āda ieguvusi brūnu toni, pietiks, ja vaigiem uzklāsi tikai bronzas krāsas pūderi, iezīmējot nedaudz vaigu kaulus, sejas ovālu, bet neaizraujoties ar tā saucamā smiņķa kārtas uzklāšanu sviesta biezumā. Sedzoša tonālā krēma kārta vairāk paredzēta modes skatēm, žurnālu fotosesijām un nobriedušām sievietēm.
Lai izvairītos no maskas efekta, pabeidz tonālā krēma uzklāšanu zem vaiga kaula un tad viegli izpludini to uz sejas, lai āda uz zoda un apakšējās žokļa daļas būtu dabīgajā  krāsā. Tas palīdzēs izvairīties no tā, ka tonālais krēms, kas uzklāts līdz pat apakšžokļa līnijai, pievērš uzmanību kaklam, kura ādas tonis ir ievērojami atšķirīgs no sejas krāsas.

Padoms. Profesionālās kosmētikas līnijas piedāvā tonālā krēma bāzes, kas uzklātas uz sejas, nobloķē sviedru dziedzerus ādā, tāpēc seja pat karstā laikā nekļūs spīdīga. Dabisku izskatu visvieglāk panākt, vispirms uzklājot plānu tonālā krēma kārtu un tad ar korektora palīdzību apslēpt nelielās nepilnības, ādas defektus. Pūderim dzeltenīgie toņi izskatās veselīgāki un dabiskāki.
 

7. kļūda – no uzacu korekcijas līdz klauna izskatam viens solis

Visām gribas tās smalkās, šaurās uzacu līnijas, tāpēc nereti veicot uzacu korekciju gadās aizšaut šķērsām un gala rezultātā iegūst "komatiņu" efektu – uzacu sākums ir biezs, bet tālāk līniju veido pa vienam uzacu matiņam, kas iezīmē plānu, tikko manāmu svītriņu. Būtībā pamata uzacu forma katram jau ir dabas dota, tāpēc neaizraujies, darbojoties ar pinceti, lai nepanāktu klauna izskatu. Uzacu korekciju veic vismaz divas dienas pirms ballītes, jo reizēm pēc procedūras mēdz iekaist āda, kas radīs lieku stresu. Uzacis ietonē ar ēnām un jāpatur prātā, ka gaišmatēm būtu ieteicams izvēlēties dzeltenīgi bēšus vai brūnus toņus, bet arī tumšmates nedrīkst uzacis iekrāsot ogļu melnā krāsā. Ja tavas uzacis no dabas ir pietiekami tumšas, tās nav nepieciešams ietonēt, pietiks ja izmantosi kādu fiksējošu želeju ar kuru uzacu matiņus pārķemmēsi, tādējādi akcentējot dabīgo formu un piešķirot nedaudz spīduma.

Padoms. Metodi – nodzīt uzacis "uz nullīti" un no jauna tās uzzīmēt tādā formā, kādu vēlies, ir vērts pielietot tikai tad, ja tieši tavas dabīgās uzacis ir vainīgas pie tā, ka tev ir skumjš vai dusmīgs skatiens. 

 

8. kļūda – uzkrītoša lūpu kontūrlīniju iezīmēšana

Aplams ir uzskats, ka, apvelkot lūpas ar kontūrlīniju, tās varēsi padarīt vizuāli lielākas, lai gan patiesībā tādējādi daudz vieglāk ir panākt klauna izskatu. Pošoties uz ballīti, pietiks, ja lūpām uzklāsi spīdumu ar vieglu nokrāsu.

Padoms. Uz mitrinātām lūpām būs vieglāk uzklāt lūpu krāsu.

 

9. kļūda – vaigu sārtums neīstajā vietā

Vaigu ietonēšana jeb vaigu sārtuma lietošana paredzēta, lai savu izskatu padarītu svaigāku, jauneklīgāku, taču ne sarkanu apļu zīmēšanai uz vaigiem. Tāpēc vaigu sārtumu ieteicams uzklāt vēl pirms lūpu krāsas, acu ēnām vai citām krāsām. Izvēlies "franču svaigo" ietonēšanas metodi, kad sārtumu uzklāj tikai pašiem vaigu galiem – aprikožu vai viegli rožainā tonī. Ja vēlies akcentēt vaigu kaulu, padarot seju vizuāli kalsnāku, tad noderēs bronzas toņa pūderis.

Padoms. Lai precīzāk noteiktu vietu, kas uz vaigiem būtu jāietonē un kur jāklāj vaigu sārtums, dari tā: ievelc vaigus uz iekšu un sārtumu viegli uzklāj tagad labi saskatāmajam vaigu kaulam. Kad klāj vaigu sārtumu, sāc no vaigu iekšpuses un turpini virzienā uz ārpusi pāri sejai.

 

10. kļūda – konkursa frizūra!

Nepiemērota, pārlieku grezna, konkursa cienīga frizūra būtībā ir pirmais tavā vizuālajā koptēlā, kas var padarīt vismaz par pāris gadiem vecāku. Turklāt šobrīd modē ir dabiskums un tādas frizūras, kas rada iespaidu, it kā tu pie friziera nemaz nebūtu bijusi, mati vienkārši ir labi sakopti, viegli lokaini, it kā tikko ielikto matu ruļļu efekts būtu "izķemmējies" pa vējam. Tāpat aizvien modē ir pavisam iztaisnoti mati.

Padoms. Atceries, ka piemērota frizūra var ne tikai ļaut tev izskatīties saviem gadiem atbilstošai, bet arī koriģēt sejas formu. Gados jaunām sievietēm nevajag baidīties frizūrās eksperimentēt pat ar zirgastē sasietiem matiem vai copē savītiem un citām vienkāršām frizūrām.


Konsultējusi Starptautiskās grima mākslas skolas direktore Ieva Andriņa, izmantota informācija no Roberta Džounsa grāmatas Meikapa pārvērtības

Saistītie raksti