Svaigu kāpostu kotletes
Uz sakņu rīves sarīvētus kāpostus ar koka stampiņu sastampā, līdz rodas šķidrums, tad sautē, līdz tas iztvaiko. Kāpostiem pievieno mannu un 15 - 20 minūtes karsē (masa sāk atlēkt no katla). Masu nedaudz atdzesē, pieliek sviestā apceptus, sasmalcinātus sīpolus, sāli, olu, samaisa. No masas veido mazas kotletes, apviļā rīvmaizē un eļļā apcep gaiši brūnas. Kotletes pasniedz ar krējuma vai tomātu mērci.
Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004
Sastāvdaļas
- Svaigi kāposti - 500.g
- Manna - 1/4.glāzes
- Sīpols - 1.gab
- Ola - 1.gab
- Sviests - 100.g
- Sāls
- Rīvmaize
- Augu eļļa