Iepazīšanās spēles kāzām un viesībām

Kāzas ir tā vieta, kur satiekas daudzi savā starpā nepazīstami cilvēki, un kāzu vadītāju vai vedēju uzdevums ir šos cilvēkus iepazīstināt. Kā to izdarīt? Piedāvājam iepazīšanās spēles!

Spēles laikā otrajā aplī katrs nosauc pa labi esošā ciemiņa ķermeņa daļu, kas visvairāk tīk. Foto: Mihails Jazvinskis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Spēles laikā otrajā aplī katrs nosauc pa labi esošā ciemiņa ķermeņa daļu, kas visvairāk tīk. Foto: Mihails Jazvinskis

Vai tu bieži...? Kam negadās!
Iepriekš sagatavo lapiņas ar atbildēm. Viesi izvelk pa vienai lapiņai. Katrs savu sakāmo sāk ar to, kā viņu sauc. Tad vakara vadītājs viesim uzdod jautājumu, uz kuru jāatbild ar to, kas rakstīts izvilktajā lapiņā.


Idejas jautājumiem:
1. Vai tu gribētu, lai tev ir mīļākais (mīļākā)?
2. Vai tavs raksturs kādreiz mēdz būt pilnīgi neciešams?
3. Vai tev ir nācies pamosties svešā mājā, svešā vietā?
4. Vai tev patīk sievietes (vīrieši)?
5. Vai tu šodien plāno piedzerties?
6. Vai tev sekss sagādā prieku?
7. Vai tu esi daudz grēkojis(-usi)?
8. Vai tu mēdz lūrēt uz kaimiņiem?
9. Vai tu bieži dzer vienatnē?
10. Vai tev patīk lasīt svešas vēstules?

Idejas atbildēm:
1.Pat viena doma par to mani noved ekstāzē.
2.Tikai par pieklājīgu samaksu.
3.Tikai tad, ja neviens neredzēs.
4. Kam negadās!
5. Tas ir/būs manas dzīves jaukākais dzīves brīdis.
6. Tā ir mana viskarstākā vēlēšanās.
7. Par to mēs varētu aprunāties bez lieciniekiem.
8. Kaut vai nosit, bet neatzīšos!
9. Protams, citādi taču dzīve nebūtu interesanta.
10. Protams, turklāt visai bieži.

Apļi un bučas
Spēle notiek pa pulksteni. Katrs nosauc savu vārdu. Otrajā aplī katrs nosauc pa labi esošā ciemiņa ķermeņa daļu, kas visvairāk tīk. Trešajā aplī ir jāiedod buča iepriekš nosauktajai ķermeņa daļa.

Sevis cildināšana
Kāzu viesi nosauc trīs lietas - savu vārdu, kas sevī visvairāk patīk (īpašība, ķermeņa daļa) un kas ir īpaši sagatavots uz šo pasākumu (speciāli šūta kleita, friziera veidota frizūra).

Duelis
Kad viesi vienreiz ir dzirdējuši pārējo vārdus, cilvēkus sadala 2 komandās, pa vidu izstiepj segu, dvieli, palagu tā, lai pretinieku komandas neredz, kas ir otrā pusē. Pa vienam, pie pašas segas tiek izvirzīts viens dalibnieks, un tad, kad audeklu paceļ, ir jāpasaka pretīm stāvošā vārds. Tas, kurš pasaka pirmais, iegūst savas komandas īpašumā pretinieku komandas biedru. Spēle turpinās, līdz visi dalībnieki atrodas vienā pusē.

Zoodārzs
Patiesībā šī spēle ir paredzēta skolas vecuma bērniem, bet tas netraucē arī pieaugušajiem izmēģināt laimi, to spēlējot. Katrs spēlētājs izdomā savu dzīvnieku, ko nosauc kopā ar vārdu, un parāda pārējiem šī dzīvnieka raksturojošu kustību, (piemēram - es esmu tīģeris vārdā Jānis). Tā notiek iepazīšanās.
Pēc tam, spēles vadītājs izvēlas otrās daļas iesācēju. Viņš parāda savu dzīvnieku un vēl kāda cita dzīvnieku (piem. tā cilvēka attēloto dzīvnieku, kas pa kreisi), tad tas cilvēks, parāda iepriekšējā spēlētāja attēloto dzīvnieku, savu dzīvnieku un nākamā spēlētāja dzīvnieku. Spēle turpinās līdz kāds kļūdas.
Var šo spēli sarežģīt. Katrs nākamais attēlotājs, attēlo visus iepriekšējos, t.i. pēdējam spēlētājam jāatceras visu iepriekšējo spēlētāju attēlojumi un, ja viņš nekļūdās, tad spēli turpina pirmais dalībnieks, jau iekļaujot savā dzīvnieku pantomīmā pilnīgi visus dalībnieku atveidojumus.

Kad teikšu “lūdzu”
Spēles vadītājs vai kāds no vedējiem: "Jūs darīsiet visu, ko lūgšu. Lūdzu visi piecelieties. Paceliet glāzes. Lūdzu, paceliet labo roku. Tagad kreiso. Lūdzu, apsēdieties. Palieniet zem galda. Izlienam no galdapakašas. Lūdzu, saucam “urā”. Pataustām kaimiņam ceļgalus. Pataustām zem galda! Lūdzu sasitam plaukstas trīs reizes. Lūdzu, noliekam rokas aiz muguras. Lūdzu paņemam lapiņu, kas piestiprināta zem krēsla!" Tad katrs dalībnieks nosauc savu vārdu, kā ir pazīstams ar jaunajiem un nolasa no lapiņas iemeslu, kāpēc šodien ir ieradies uz kāzām.

Reklāma
Reklāma


Idejas tekstiem uz lapiņām:
Es ierados šeit, lai nemitīgi uzsauktu tostus jaunlaulātajiem.
Es ierados šeit, lai beidzot ievalkātu jaunās kurpes.
Es ierados šeit, lai saskaitītu, cik kotletes šovakar apēd vīramāte.
Es ierados šeit, lai beidzot iemācītos bučoties.
Es ierados šeit, lai savāktu kompromitējošus materiālus.
Es ierados šeit, jo mājās vairs nebija ko ēst.
Es ierados šeit, jo šovakar pa TV neko labu nerāda.
Es ierados šeit, lai atrastu sev mīļāko.
Es ierados šeit, lai kārtīgi izdejotos.
Es ierados šeit, lai iekniebtu sānā daiļajām blakussēdētājām.
Es ierados šeit, lai salasītu priekš sava suņuka kauliņus no galda.
Es ierados šeit, lai stāstītu vecas anekdotes.
Es ierados šeit, lai vīzdegunīgi visus un visu kritizētu.

Jānis ir atpūties un mierīgs
Grupa sēž aplī, spēles vadītājs apsēžas kaut kur blakus un ieņem pozu, kurā jūtas ļoti labi un nesaspringti un saka: "Šī ir ... (nosauc savu vārdu) poza, kurā viņš ir atslābinājies." Pēc tam visi ieņem to pašu pozu un arī pasaka to pašu. Tā turpina arī tālāk, līdz katrs ir parādījis savu pozu, kurā jūtas atslābinājies.

Staigāšana pa pāriem
Grupa tiek sadalīta pa pāriem. Tiek dotas vairākas minūtes laika, kad pāris var iet, kur vien vēlas. Uzdevums ir pastāstīt otram par sevi tik daudz lietu, cik iespējams. Kad visi pāri atgriežas, katrs pastāsta par otru to, ko atceras no stāstītā.

Visu laiku labākā dzimšanas dienas dāvana
Spēles dalībnieki tiek aicināti atcerēties labāko dzimšanas dienas dāvanu, kādu jebkad saņēmuši. Tad katrs atrod no grupas cilvēku, kuru vismazāk pazīst un tam ar pantonīmas palīdzību mēģina parādīt savu vislabāko dāvanu. Kad dāvanas ir atminētas, katrs pastāsta par otra dāvanu.