Dzirkstošā bole ar arbūzu un zemenēm

 20. maijs 2019 17:30 Recepte

Apkopojam dzirkstošu dzērienu receptes vasaras dārza svētkiem!



Foto: Shutterstock.com


4 - 6 personām

Avenes noskalo. Katliņā liek apm. 800 g no avenēm. Pievieno cukuru un ūdeni.

Maisījumu uzkarsē uz lēnas uguns. Vāra apm. 15 minūtes.

Maisījumu labi saputo. Tad izkāš caur sietu un šķidrumu ievieto ledusskapī.

Īsi pirms pasniegšanas no arbūza izņem sēklas. No mīkstuma ar karoti veido mazas bumbiņas.

Zemenes notīra un pārgriež uz pusēm. Zemenes, arbūza gabaliņus un atlikušās veselās avenes (apm. 200 g) pievieno atdzesētajam šķidrumam.

Bolei pielej dzirkstošo vīnu un pasniedz nekavējoties.

Arbūzu var aizvietot ar konservētu persiku vai saldas melones gabaliņiem.

Sastāvdaļas

1. Ūdens
400 g
2. Cukurs
130 g
3. Arbūzs
500 g
4. Pudele sausa dzirkstošā vīna vai šampanieša
5. Zemenes
500 g
6. Avenes
1 kg



0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas