Vieta, kur bērnam būt pašam!

Ikviena mākslinieciskā izpausme ir viena no dabiskākajām izteiksmes formām. Mākslas nodarbības ir iespēja bērniem radoši pavadīt laiku, gūstot neatsveramu labumu savā attīstībā. Mākslas nodarbības sekmē bērna emocionālo un intelektuālo attīstību. Māksla ir nepieciešama bērna līdzsvaram, attīsta atmiņu, pilnveido uztveri, tai ir sava loģika un gramatika. Mākslas nodarbībās bērns apgūst mākslas valodu, kurā var sazināties, izteikt savu viedokli. Bērns iepazīst skaistuma izjūtu, sapņo, brīvi runā par saviem radītajiem darbiņiem. Tas rosina vēlmi attīsties.
 

Foto no www.makslasistaba.lv arhīva

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no www.makslasistaba.lv arhīva

Bērni ir īpaši, ar atšķirīgu pasaules uztveri. Viņu radītie darbi satur daudz informācijas, tos var lasīt. Katram bērna radītajam darbiņam ir sava koncepcija, savs skaidrojums. Savās nodarbībās lielu uzsvaru lieku uz bērna radošo darbību, kas ir dabīgo izpausmju, impulsu vadītas.

Gleznojam varavīksni!
Katra bērna dzīvē ir tik daudz ierobežojumu, tāpēc mans sapnis bija radīt vietu, kur bērni var atnākt, novilkt „pareizās” drēbes, kuras nedrīkst sasmērēt. :) Tāpēc mums ir priekšautiņi un aproces visiem gadījumiem. Mēs plikām rociņām dodamies iekarot plašo krāsu pasauli. :)  Mēs iepazīstam dažādas krāsas gan pēc struktūras, gan toņus, arī iespējas tās jaukt un radīt citas krāsas. Mums ir dažādi laukumi, kuros varam izpausties. Mums ir arī lielformāta darbi. Katram dalībniekam ir savs gigantisks darbs, kur rodas brīnumi. Vai kāds liels kopdarbs, kur visi esam uz viena viļņa un gleznojam, piemēram, varavīksni! ;)

 

Katra bērna dzīvē ir tik daudz ierobežojumu, tāpēc mans sapnis bija radīt vietu, kur bērni var atnākt, novilkt „pareizās” drēbes, kuras nedrīkst sasmērēt.


Gribi zīmuļus? Lūdzu!
Katrai nodarbībai ir tēma un saturs. Pirms radām mākslu, mums ir jāapzinās tās saturs un jēga. Ir dienas, kad ļaujamies pilnīgām fantāzijas izpausmēm, bet savukārt citu dienu iepazīstam pasaules mākslu vēsturē vai mūsdienās un gleznojam kādā konkrētā virzienā un stilā. Respektēju katru personību, tāpēc nekas nevienam bērnam netiek uzspiests! Nodarbības notiek pilnīgi brīvi, ja mazais vēlas darboties atsevišķi no citiem pie sava galdiņa, tas tiek atļauts. Ja bērns nodarbībā tomēr nevēlas gleznot ar akvareļiem, bet grib zīmuļus – lūdzu! Tajā pašā laikā nodarbības tēma un vadlīnijas saglabājas. Turklāt, lai vecākiem mazāk rūpju, visi nepieciešamie materiāli būs Studijā uz vietas.


Mazas izstādes ar lielu izstāžu tradīcijām
Grupiņā vienlaikus darbojas līdz 8 bērniem, jo tas ļauj veltīt uzmanību katram censonim. Bērnam nav jābūt dzimušam māksliniekam, lai radoši izpaustos un izteiktu sevi krāsās, gleznās, zīmējumos un dažādos citos krāsainos veikumos. Mēs vienkārši Mākslas Istabā piedzīvojam mākslinieciskus brīnumus. Pēc radošās daļas, mēs visi apskatām un apspriežam savus veikumus. Mācāmies izteikties, saskatīt darbos vizuālās vērtības atbilstoši vecumam. Mana vēlme ir radīt mājīgu, draudzīgu, radošu atmosfēru, lai bērniņam ir, ko atcerēties, un viņš gūtu tieši tādu pieredzi, kāda viņam ir vajadzīga. Plānojam rīkot arī mazas izstādītes, ar īstām izstādes atklāšanas tradīcijām. Aicināsim vecākus un citus radiniekus, pulciņa biedrus apskatīt savu veikumu.

Reklāma
Reklāma

 

Ja bērns nodarbībā tomēr nevēlas gleznot ar akvareļiem, bet grib zīmuļus – lūdzu!

Iepazīšanās
Augustā aicinu uz Iepazīšanās nedēļām, kas radīs priekšstatu par manu Studiju un ļaus radoši darboties bērniem kopā ar vecākiem. Katrai dienai augustā ir sava tēma:
3. augustā Kluso dabu diena. Gleznosim un zīmēsim Kluso dabu – dažādus priekšmetus, ziedus, dārzeņus.
4. augustā Radošā kopdarba diena. Radīsim vienu lielu kopīgu mākslas darbu ar dažādiem izteiksmes līdzekļiem.
5. augustā Miniatūru diena. Katram sava mazītiņa miniatūriņa, ko ierāmēsim mazītiņos pašu apgleznotos rāmīšos.
6. augustā Stikla un keramikas apgleznošanas diena. Apgleznosim krūzītes un bļodiņas, kuras kļūs par mūsu iemīļotākajām brokastu biedrēm.
7. augustā Puantīlisma diena. Gleznosim - punktēsim glezniņas. Viss vienos punktiņos!
8. augustā Ūdens jeb akvareļa krāsu diena. Gleznosim ar akvareļa krāsām Zemūdens pasauli.
10. augustā Fantāzijas diena. Gleznosim un zīmēsim mūsu Fantāzijas radītos tēlus un formas
11. augustā Puķu poda diena. Apgleznosim puķu podiņus, ko pēc tam varēsiet izmantot pēc saviem ieskatiem.
12. augustā Veidošanas diena. Veidosim dzīvnieciņus, augļus un daudz daudz citas interesantas formiņas.
13. augustā Eksperimentālās gleznošanas diena. Iepazīsim dažādas nepierastas gleznošanas tehnikas.
14. augustā Mūzikas gleznu diena. Gleznosim – mūzikas skaņdarbus!
15. augustā Puķu diena. Gleznosim un zīmēsim dažādus ziedus, kas būs mums apkārt!
17. augustā Zīmēšanas diena. Iepazīsim zīmēšanu.
18. augustā Taureņu diena. Gleznosim, zīmēsim, veidosim aplikācijas, līmēsim taureņus. Katram savs visskaistākais taurenītis!
19. augustā Kurpju apgleznošanas diena. Ņemiet līdz kādas kurpes ko vairs nevalkāsiet un apgleznosim tās!
20. augustā Tropu kukaiņu diena. Vai Jums ir pazīstami tropu kukaiņi? Apskatīsim un uzgleznosim viņiem līdziniekus.
21. augustā Akvareļu diena. Gleznosim tikai ar akvareļiem!
22. augustā Dekoratīvās gleznošanas diena. Gleznosim ar spilgtām krāsām spilgtus dabas brīnumus!

Aicinām darboties arī pieaugušos, kurus aizrauj māksla!

Vairāk informācijas www.makslasistaba.lv
 Raksti info@makslasistaba.lv