Ātrā ''Memoza''

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ņem kādu no augstāk minētajām zivēm. Uz liela, bet sekla šķīvja smalki sakapā un izretina pa šķīvi, sapiparo, uzber smalki sakapātus sīpolus (kam negaršo - nav obligāti), tad salej visā perimetrā ar majonēzi (jo vairāk, jo labāk). Otrā kārtā liek sarīvētu (ar mizu novārītu, bet tomēr attīrītu) kartupeli, ko analoģiski izretina pa visu šķīvi, veidojot tādu kā torti, ber sāli un atkal visu labi nosedz ar majonēzi.Trešā kārta - vārīts, srīvēts burkāns, tieši tāpat izretina, tad atkal majonēze, šoreiz gan tā vairāk. Un visbeidzot uz smalkās rīves pa taisno rīvē visū vārītu olu, līdz (torte) vienmērīgi pāklāta. Ar rokām nedauz piedod tai formu un liek vēsumā uz kādām 30 min. Lēti, labi, sātīgi, gan viesu galdam, gan ikdienai. Pamēģini!!!

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Sīpols - 1.gab.
  • Olas - 4.gab.
  • Burkāni - 3.vidēji
  • Kartupeļi - 3.vidēji
  • Tuncis vai šprotes eļļā - 1.bundža
  • Majonēze(francis-provansas) - 2.gab.
  • Sāls, pipari.pēc garšas