Attiecību skaidrošana pie altāra. Pieredze

"Ar kāzām saistās daudz paražu un ticējumu, bet par vienu mūsu ģimenē jau no laika gala tiek plēsti jociņi. Tas ir ticējums, ka ģimenē valdīs tas, kurš pirmais pēc salaulāšanas uzkāps otram uz kājas. Tētis esot uzkāpis mammai un par to tiek atgādināts katrā izdevīgā reizē. Tā nu es biju stingri nolēmusi nepieļaut mammas kļūdu un uzkāpt savam vīram uz kājas pirmā..." portālam mammam.lv/tetiem.lv raksta Gita Alksne, konkursa Kā es iestūrēju laulības ostā dalībniece.

FOTO: Aigars Jansons, http://www.ajstudio.lv/

Lai jaunais vīrs nesaprot, kas ir noticis un tāpēc nesatraucas, nolēmu viņam par šo ticējumu pirms kāzām neko nestāstīt. Pienāca mūsu lielā diena — 2007.gada 25.augusts. Viss kā pieklājas — balta kleita, izpušķota mašīna, baznīca. Esam jau devuši zvērestu, apmainījušīes ar gredzeniem un nu jāiet parakstīties grāmatā. Es trīcošu sirdi gaidu piemērotu momentu, kad veikt savu smalko gājienu — uzkāpšanu uz kājas. Es parakstos. Vīrs parakstās. Kārta parakstīties vedējiem. Mēs esam uz brīdi atgājuši malā. Nu es nodomāju: "Ir laiks!" un — hop! — vieglītēm, neuzkrītoši uzminu savam nu jau vīram uz kājas. Vīrs pusbalsī smiedamies saka: "Nu, maita, maita, maita!" Izrādās viņš šo ticējumu bija zinājis... Bet tas viss nekas! Būtu jūs redzējuši mācītāja acis!!! Viņš laikam kaut ko tādu nebija piedzīvojis. Neviens cits neko nebija manījis.

 

Vīrs pusbalsī smiedamies saka: "Nu, maita, maita, maita!" Izrādās viņš šo ticējumu bija zinājis... Bet tas viss nekas! Būtu jūs redzējuši mācītāja acis!!!

 

Reklāma
Reklāma

Vēlāk atklājās, ka tētis bija pacenties manu iecerēto izglītot varas iegūšanas jautājumos. Vīrs tikai neesot gribējis man kāpt uz kājas, lai es neapvainojos. Un tā es viņam atdarīju par labo sirdi. Nobeigumā jāsaka, ka šis ticējums patiešām strādā — tagad visas lietas majās jālemj man. Tā kā, meitenes, apdomājiet, vai jums to patiešām vajag! :) Ja nesanāk uzmīt uz kājas, vēl var mēģināt, gulēt ejot, savu kleitu uzlikt virs viņa drēbēm, arī tad sievas vara ģimenē esot nodrošināta!

Iesūtījusi: Gita Alksne, konkursa Kā es iestūrēju laulības ostā dalībniece

Vairāk par konkursu lasi šeit.