Spageti ar jūras veltēm

Šis ēdiens būs gatavs 20 minūtēs!

Ēdiens, ar kuru asociējas brīvdienu vakariņas pie Vidusjūras. Šoreiz mērci gatavojam no garnelēm.
Ja vēlies, vari pievienot svaiga laša gabaliņus vai arī gatavot mērci no veikalā nopērkamajām saldētajām jūras veltēm.
Viena šī ēdiena porcija izmaksās Ls 0,80!

Foto: Imants Ķīkulis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Imants Ķīkulis

 

4 porcijas

Pagatavošana:

1. Lielā pannā izkausē sviestu un sutini ķiplokus un sīpolus, līdz tie caurspīdīgi, bet neļauj tiem apbrūnēt. Pielej vīnu un uz lielas uguns vāri, līdz viena trešdaļa šķidruma iztvaikojusi. Pievieno garneles un karsē divas minūtes. Lej klāt saldo krējumu un uzvāri mērci. Pēc patikšanas pieber sāli un piparus. Glabā mērci siltumā, kamēr gatavojas spageti.
2. Spageti vāri sālsūdenī, vadoties pēc norādījumiem uz paciņas. Kad makaroni gatavi, nokās, liec lielā bļodā un sajauc ar mērci. Pārkaisi ar pētersīļiem un pasniedz.
Vakariņām jābūt vieglām, bet sātīgām.

Ņem vērā!
Kad vien vari, izmanto svaigas, nevis saldētas jūras veltes. Tā kā jūras produktus termiski apstrādā ļoti ātri, kopējo gatavošanas laiku tas pārāk nepagarinās, bet garša var atšķirties visai būtiski. Laba alternatīva ir jūras velšu konservi.

 

Reklāma
Reklāma


Recepte Ieva Salmane, stils Ilze Dušele, žurnāls Garšīgs (www.garsigs.lv)
 

 

Sastāvdaļas

  • Sakapāti pētersīļi - 4.ēd.k.
  • Spageti vai citi makaroni - 500.g
  • Sāls, malti baltie pipari
  • Saldais krejums - 250.ml
  • Izlobītas, ēšanai gatavas garneles - 400.g
  • Sausais baltvīns - 200.ml
  • Sīki sagriezts sīpols - 1.gab
  • Sīki sakapātas ķiploka daiviņas - 2.gab
  • Sviests - 2.ēd.k.