Torte ,,Paprasīs vēl vienu gabaliņu,,

FOTO: Shutterstock.com

 Ņem 7 olu dzeltenumus, pievieno 7 ēdamkarotes cukuru bez kalniņa, un puto, līdz masa palielinās. Pievieno pa vienai ēdamkarotei miltus bez kalniņa, iecilā saputotus 7 olu baltumus. Cep biskvītu. Tā izcep vienu ripu. Divām pārējām ripām mīklai pievieno pa 3 ēdamkarotēm kakao pulvera. Biskvītu liek tādā secībā:  brūns, balts, brūns

Pirmajai kārtai smērē saputotu saldo krējumu ar cukuru, kopā ar mazos gabaliņos sagrieztiem marmelādes gabaliņiem. Otro kārtu smērē ar ievārījumu. Krēmam saputo sviestu līdz kļūst balts un lēni lej klāt iebiezināto pienu ar cukuru. Pievieno klāt 5 ēdamkarotes kakao. Šokolādi var sarīvēt vai izkausēt ūdens peldē un greznot pēc saviem ieskatiem, cepumus sadrupina un izmanto tortes maliņām.

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Šokolādes tāfelītes (200 g), - 200.gr
  • Dzērveņu vai brūkleņu ievārījums
  • Iebiezināts piens ar cukuru - 1.bundžiņa
  • Kakao pulveris - 5.ēd.karotes
  • Sviests - 300.gr
  • Saldais krejums 35% - 100.ml
  • Marmelades konfektes - 200.gr
  • Cukurs - 21.ēd.karotes
  • Kviešu milti - 21.ēd.karotes
  • Olas baltums - 21
  • Olas dzeltenums - 21.gb.
  • Šokolādes cepumu - 100.gr