Žāvētās gaļas pīrādziņi

Kas gan ir Līgo svētki bez gardiem gaļas pīrādziņiem..?

Foto no Iļģuciema maiznīcas arhīva

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no Iļģuciema maiznīcas arhīva

Ņem  800 gr miltus un izsijā bļodā. Lej klāt pienu, pievieno 2 paciņas sausā rauga, 100 gr izkausēta sviesta, cukuru, sāli, 3 olu dzeltenumus. Visu maisa un 10 min mīca mīklu, kamēr mīkla atlec no rokām. Raudzē apmēram 1 stundu. Gaļu sagriež smalki pīrādziņu pildīšanai. Pāri palikušos miltus izmanto, ja mīkla ir pārāk lipīga. Atlikušos divu olu dzeltenumus izmanto pīrādziņu apsmērēšanai. Cep 200 grādu tempertūrā.

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Žāvētā gaļa1 - 400.gr
  • Olas dzeltenumi - 5.gab
  • Paciņas sausā rauga - 2.paciņas
  • Krejums - 3.ēdamkarotes
  • Cukurs - 2.ēdamkarotes
  • Sāls - 1.tējkarote
  • Sviests - 100.grami
  • Piens - 500.ml
  • Kviešu milti - 1.kg