Aveņu ievārījums

Foto: Laura Saliete

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Laura Saliete

 

Lielas, tikko nogatavojušās ogas (tām jābūt vienādā gatavības pakāpē) saber kārtām ar pusi cukura un noliek vēsā vietā uz 4 – 6 stundām.

 

Reklāma
Reklāma

Pēc tam izdalījušos sulu salej katlā, pieber atlikušo cukuru (uz 1 kg ogu 1 kg cukura), pielej ūdeni, rēķinot ¼ glāzes uz 1 kg cukura, un vāra. Verdošā sīrupā ieber ogas un sakrata, lai tās pa visu sīrupu izdalītos vienmērīgi.

 

Nav ieteicams ogas vārīt uzreiz lielā vairumā, jo tās ir maigas un saspaidās. Tās jāvāra ātri, jo lēni vārot zūd ogu krāsa. Nekādā gadījumā nedrīkst pieļaut visas masas vārīšanos. Vārīšanās procesam jānoris tikai katla vidū. Pēc 30 minūtēm, skaitot no vārīšanās sākuma, ievārījums parasti ir gatavs.

 

Recepte no grāmatas: Produktu pārstrāde un konservēšana mājas apstākļos.- R: Avots,1993

 

Sastāvdaļas

  • Avenes
  • Cukurs
  • Ūdens