Helēnas bumbieri

FOTO: Viktorija Kuprijanova, http://www.bernufoto.lv/

Bumbierus nomizo, pārgriež uz pusēm un izņem serdes. Bumbieru pusītēm uzlej vīnu, pievieno cukuru, kanēli un vaniļas cukuru. Karsē uz lēnas uguns 10 minūtes. Bumbierus kopā ar sīrupu atdzesē. 4 stikla traukus labi atdzesē ledusskapī. Šokolādi salauza, uz lēnas uguns izkausē, pievieno krējumu un tur karstu. Bumbierus notecina, saldējumu sadala gabaliņos un saliek aukstajos traukos. Virsū uzliek bumbieru pusītes un pārlej ar karstu šokolādes mērci. Katru porciju rotā ar 3 ķiršiem. Pasniedz nekavējoties.

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Gatavi bumbieri - 2.gab
  • Mozeles vīns - 1/4.l
  • Cukurs - 1.ēd.k.
  • Vaniļas cukurs - 1.paciņa
  • Kanēlis - 1/2.standziņa
  • Sokolade - 1/2.tāfelīte
  • Saldais krejums - 1/8.l
  • Vaniļas saldējums - 500.g
  • Iecukuroti ķirši - 12.gab