Marinētas sēnes

FOTO: Aigars Jansons, http://www.ajstudio.lv/

Sēnes 10-15 minūtes vāra sālsūdenī (litram ūdens pievieno ēdamkaroti sāls), strauji atdzesē aukstā ūdenī, notecina, sakārto dezinficētā burkā, pārlej ar iepriekš sagatavotu, atdzesētu marinādi.

 

Marinādei katliņā ielej ūdeni, pievieno piparus, lauru lapas, krustnagliņas un vāra 5-10minūtes, tad pievieno sāli, cukuru, ķiplokus, ripiņās sagrieztu sīplu, etiķi un uzkarsē. Atdzesētu marinādi nokāš un pārlej sēnēm, burku aizvāko ar plastmasas vāciņiem. Uzglabā vēsā vietā; sēnes pirms lietošanas noskalo.

 

  • Marinēšanai izvēlas jaunas, stingras sēnes.
  • Dažām sēņu sugām (sviesta bekām, bērzlapēm) novelk cepurītes miziņu.
  • Lai sēnes kļūtu gaišākas, ūdenim var pievienot nedaudz citronskābes.
  • Sēnes ir pietiekami vārītas, kad tās sāk grimt un ūdens kļūst dzidrāks.
  • Alksnenes un cūcenes pēc novārīšanas vēl 12-24 stundas jāmērcē aukstā ūdenī, lai mazinātu rūgtumu.
Reklāma
Reklāma

Izdevniecība Jumava "Omes pavārgrāmata", 2003

 

Sastāvdaļas

  • Etiķis 9% - 1.glāze
  • Lauru lapas - 4.gb
  • Melnie pipari - 10.gb
  • Smaržīgie pipari - 8.gb
  • Cukurs - 1.ēdamkarote
  • Sāls - 1.ēdamkarote
  • Ūdens - 2 un 1/2.glāzes
  • Ķiploka daiviņas - 2.gb
  • Sīpoli - 2.gb
  • Krustnagliņas - 6.gb