Kompota gatavošana. Īsa pamācība jaunām saimniecēm

Kompotam vajag salīdzinoši mazāk cukura, nekā ievārījumam. Kompota gatavošanā liela nozīme ir pasterizēšanai, lai iznīcinātu mikroorganismus.

Kompotam izvēlas cietus, mazliet pat negatavus augļus un ogas.

FOTO: Shutterstock.com

Kompotam izvēlas cietus, mazliet pat negatavus augļus un ogas.

 

1. Kompotam izvēlas cietus, mazliet pat negatavus augļus un ogas.

2. Cukura sīrupiem un augļu vai ogu sulām, ar ko pārlej kompotu, jābūt dzidrām.

3. Kompotus pasterizējot, nedrīkst pārkarsēt, tad šķidrums kļūst duļķains.

Reklāma
Reklāma

4. Ļoti garšīgi un aromātiski ir asorti - jaukto augļu un ogu kompoti, taču rūpīgi jāsaskaņo komponentu garša, krāsa un gatavības pakāpe.

 

Izdevniecība Jumava "Omes pavārgrāmata", 2003