Degošais saldējums

FOTO: Viktorija Kuprijanova, http://www.bernufoto.lv/

Saldējuma bumbas kārto saldējuma traukā, pārsedz ar ābola vai bumbiera šķēli (var izmantot arī cepumu vai kādu citu cietu pamatnīti, piemēram, dekoratīvu gliemežvāku) uzliek spirtā samitrinātu cukura graudu vai uzber spirtā samitrinātu smalko cukuru, aizdedzina un degošu pasniedz galdā. Saldējumu var dekorēt arī ar augļiem un šokolādes skaidiņām, tikai jāskatās, lai ugunsliesmas dekoru nevar aizsniegt.

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Saldējums - 2-3 .bumbiņas
  • Ābols vai bumbieris dekorēšanai - 1.šķēle
  • Cukurs - 1 .graudiņš vai tējkarote
  • Spirts vai rums - 2.tējkarotes