Īsta, tradicionāla Kaukāza šašlika pagatavošanas recepte

Šašlika marinādei var pievienot mazliet ketčupu un ķiploku, ar citroniem ir jābūt uzmanīgam, jo tie padara gaļu diezgan sausu. Var izmantot kompleksās garšvielas, bet, ja gaļa ir svaiga, tad tās absolūti nav nepieciešamas. Un galvenais visu laiku garšojiet, lai nonāktu pie tev patīkamas garšu kombinācijas!
Izmēģini tradicionāla Kaukāza šašlika pagatavošanas recepti!

FOTO: Shutterstock.com

Izmēģini tradicionāla Kaukāza šašlika pagatavošanas recepti!

Īsta, tradicionāla Kaukāza šašlika pagatavošanas recepte skan šādi:
 

  • cūkgaļu (aitu) sagriež gabaliņos (ne pārāk mazos, lai neizžūtu grillējot) un saliek lielā katlā vai spainī (lai vieglāk būtu maisīt);
  • pievieno sīpolus sagrieztus riņķīšos, garšaugus (kindza, dilles, pētersīļi, selerijas) pēc garšas, smalki sakapājot. Atceries, ka pārāk daudz garšaugu nomāks gaļas dabīgo aromātu, tādēļ jāievēro piesardzība to dozēšanā;
  • pievienojam cukuru un sāli. Cukurs ir obligāts priekšnosacījums marinādei, lai gaļa būtu sulīga un garda. Tomēr ir jālūko, lai marinādi nepadarītu pārāk saldu (to iespējams izdarīt arī ar kompleksajām garšvielām);
  • beigās pievienojam etiķi 7% aptuveni 5 tējkarotes (sīvums jāpārbauda uz garšu, jo katram ir individuāla marinādes stiprības patikšana);
  • kad viss ir salikts, ir jāveic visu sastāvdaļu SAJAUKŠANA. Kā jau minēju sākumā, nepieciešams liels trauks vai spainis, lai būtu ērti visu maisīt un nekas nekristu un nešļakstītos pāri malām. 
  • Sajaukšana ir viens no svarīgākajiem procesiem šašlika pagatavošanā, jo kārtīgi sajaucot un maisot gaļu kopā ar pārējām sastāvdaļām, mēs mehāniski iejaucam gaļā visus marinādes elementus un padaram daļu mīkstāku un aromātiskāku. Ieteciams jaukt (mīcīt) vismaz 3-5 minūtes (līdz sāk atdalīties sula);
  • pēc sajaukšanas, uzliekam virsū šķīvi ar smagumu, lai gaļa tiktu nospiesta uz 2-3 stundām. Šāds laika periods ir optimāls marinēšanai un nav nepieciešams stundām un dienām ilgi "mocīt" gaļu etiķī un citos marinādes elementos.

Marinējot ātri, mēs iegūstam, sulīgu, aromātisku un ļoti garšīgu šašliku!

Papildus ieteikumi: var pievienot mazliet ketčupu un ķiploku, ar citroniem ir jābūt uzmanīgam, jo tie padara gaļu diezgan sausu. Var izmantot kompleksās garšvielas, bet, ja gaļa ir svaiga, tad tās absolūti nav nepieciešamas. Un galvenais visu laiku garšojiet, lai nonāktu pie tev patīkamas garšu kombinācijas!

Krāsainu vasaru un daudz garšīgu šašliku, draugi! :)

Iesūtījis: Aivars Zaivarinskis,Grilēšanas recepšu konkursa dalībnieks

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Sāls - 3.tējkarote
  • Cukurs - 1.tējkarote
  • Kindza, dilles, pētersīļi, selerijas (dažas lapiņas) - 1.gab
  • Sīpoli (sagriezti riņķīšos) - 4.gab
  • Cūkgaļa (kakla karbonāde) - 2.kg
  • Etiķis 7% - 5.tējkarote

Saistītie raksti