Tortiljas ar tomātiem, šķiņķi un sieru (gatavošana 30 min!)

Ja pie rokas nav kēksu formiņu, no tortiljām var veidot tūtiņas, saspraust tās ar koka irbulīti un cept uz plāts. Viena šī ēdiena porcija izmaksās Ls 0,90!

Foto: Imants Ķīkulis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Imants Ķīkulis

4 porcijas
30 minūtes sagatavošanai

Pagatavošana:

1. Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem. Tomātus liec bļodā un aplej ar vārošu ūdeni. Ļauj tiem 10 minūtes mirkt, tad ūdeni nokās un tomātiem novelc miziņu. Pārgriez tos, izņem sēklas, bet mīkstumu sagriez mazos gabaliņos. Ieliec sietā, lai nedaudz notek sula. Arī šķiņķi sagriez tādos pašos gabaliņos, sieru sarīvē, baziliku saplucini pa lapiņām.
2. Kēksu formiņās ieklāj tortiljas plāceņus, lai veidojas «bļodiņas». Tomātus samaisi ar šķiņķi un baziliku. Liec tos tortilju groziņos un pārkaisi ar sieru. Cep krāsnī 15 minūtes, līdz tortilju malas apbrūnējušas un siers uzburbuļojis.

Izmēģini!
Tortiljas itin vienkārši vari pagatavot mājās. 500 g miltu sajauc ar 2 tējk. cepamā pulvera un 1 tējk. sāls. Masā ar rokām iestrādā 5–6 ēdamkarotes eļļas. Tad lej klāt remdenu ūdeni, samīci biezu, elastīgu mīklu. Varētu būt nepieciešams aptuveni 280–300 ml ūdens. Mīklu sadali 10 bumbiņās un liec uz 10 minūtēm ledusskapī atpūsties. Pēc tam katru mīklas pikuci plāni izrullē un vidēji karstā, sausā pannā cep aptuveni minūti no katras puses, līdz veidojas tumši plankumi.
 

Recepte Ieva Salmane, stils Ilze Dušele, žurnāls Garšīgs 

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Bazilika zariņi - 3 - 4.gab
  • Siers - 100.g
  • Šķiņķis - 150.g
  • Nelieli tomāti - 4.gab
  • Tortiljas plāceņi - 4.gab