Šašliks manā gaumē!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Viss ļoti vienkārši!
Gaļu griež kubiņos, pievieno sāli, svaigi drupinātus melnos piparus, iespiež pusi no citrona sulas, citrona mizu arī var iemest iekšā. Pielej 2 edk. eļļu, 100ml vīna. Sīpolus griež četrās dalās vai nu smalki sadrupina kubiņos (ne gredzenos). Lieta tāda, ka četrās daļās grieztos sīpolus (sfēriskās plāksnītes) būs vieglāk likt starpā starp gaļas gabaliņiem uz iesma. Savukārt smalki sagrieztos varēs pārkaisīt pēdējā cepšanas stadijā pār iesmiņiem ar gaļu.
Viss jāsamaisa un jāmarinē vismaz 6 h vai diennakti. Tādā gadījumā tā ātrāk cepsies, un būs mīkstāka. Ja kāds no cepējiem ir jūtīgs un bieži izjūt dedzinošo sajūtu pēc tam, tad vajadzētu likt mazāk sīpolu.
Cepšanas laikā liek gaļu, sīpolu, gaļu... cieši vienu otram klāt. Ja cauraugusi, tad lai speķa kārtiņas būtu paralēli iesmam, jo tas samazina tauku nokļūšanas iespēju uz oglēm, kas savukārt samazina liesmu iespējas un degošo tauku smaku. Cepšanās laikā ik pa bīžam vēlams pārlaistīt ar vīnu, alu, kvasu.. Un tā līdz šašliki gatavi! :)

 

Iesūtījis: Viktors, Grilēšanas recepšu konkursa dalībnieks

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Sāls - 1/2.tējk. ar nelielu kaudz.
  • Cauraugušu cūkgaļu - 1.kg
  • Svaigi rupji drupināti melnie pipari - 1/2.tējk.
  • Vidēji sīpoli - 2.gab
  • Vīns - 100.ml, kā arī pārliešanai cepšanas laikā (vēlam sarkanvīns)
  • Augu eļa - 2.ēdk.
  • Citrons - 1/2.gab