Šašliks latviešu gaumē :)

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Paņemam cūkgaļu un sagriežam to gabaliņos. Ieliekam traukā, kurā varēs samaisīt gaļu un piedevas.

Kad gaļa ir sagriezta, pievienojam klāt timiānu, baziliku (abi divi nav obligāti, bet kopā ir ļoti garšīgi). Sagriežam sīpolu ripiņās un tad izjaucam to tā, lai veidotos gredzentiņi. Tad visu kārtīgi izmaisām. Nomazgājam citronu, pārgriežam uz pusēm un kārtīgi izspiežam sulu no tā, kā arī provansas majonēzi. Izmaisām vēlreiz un tad pagaršojam pašu marinādi. Ja ir mazliet par skābu, pievienojam klāt vēl mazliet kādu no iepriekšminētajām garšvielām...  Atstāj gaļu pa nakti, bet ja vajag aši, jau tās pašas dienas vakarā kādam pasākumam, tad vienkārši atstāj gaļu iestāvēties uz 3 stundām. Rezultātā mēs iegūsim šašliku, kuram būs ieskābena garša, bet izcepot, varēs just pašu gaļu.

Cepšanas laikā var gaļu apslacīt arī ar alu, tad gaļa būs arī mazliet sulīgāka. Iesaku apgroziit gaļu ik pēc 5 min, jo tad būs vienmēriigāk izcepusies un būs sulīgāka. :)

Vēl iesaku cept nevis uz parastajiem iesmiem, bet gan uz koka irbulīšiem, grūtāk ar to apgrozīšanu būs, bet beigās, visi būs apmierināti! :)

Veiksmi cepšanā!

Reklāma
Reklāma

 

Iesūtījusi: Laura Džigune, Grilēšanas recepšu konkursa dalībniece

 

Sastāvdaļas

  • Citronpipari - 1/2.ēdamkarote
  • Timiāns - 1/2.ēdamkarote
  • Sīpoli - 1 1/2.gab
  • Pipari, sāls - 1.ēdamkarote
  • Baziliks - 1 1/2.ēdamkarote
  • Citrons - 3.gab.
  • Cūkgaļa - 2 .kg
  • Majonēze (provansas) - 1.paciņa