Cūka citronos

 29. maijs 2010 12:00 Recepte


Sagatavošana:

1) gaļu sagriež gabaliņos;
2) sagriež sīpolus (ripiņās);
3) sagriež arī mizotu citronu;
4) gaļu, sīpolus, citronu saliek bļodā;
5) pieliek arī sagrieztus/saplēstus garšaugus;
6) uzspiež pa virsu 2-3 citronus;
7) maltie pipari, sāls un cukurs pēc garšas;
8) visu samaisa un liek zem sloga līdz pat gatavošanas brīdim (ieteicams 1-2 dienas, bet var arī pāris stundas).

Pagatavošana:

Gaļu sprauž uz iesmiem un liek uz uguns. Cep ap 4 minūtēm. Ja palikuši pāri garšaugi, tad ar tiem var izrotāt jau gatavo gaļu.
 

Iesūtījis: Kārlis Luksis,  konkursa Marinējumu receptes dārza svētkiem dalībnieks

Sastāvdaļas

1. Cukurs
2. Gaļa (cūka)
1 kg
3. Sāls
4. Citroni
3-5 gab.
5. Pipari (malti)
6. Sīpoli
3-4 gab.
7. Piparmētras lapiņas
1 sauja
8. Bazilika lapiņas
1 sauja
9. Koriandrs
1 sauja