Latgales siers

 20. jūnijs 2009 10:00 Recepte


Pilnpienu (3 l) saraudzē, uz segtas liesmas karsē, līdz sāk atdalīties sūkalas. Tad pielej atlikušo pienu (2 l) un, pa reizei apmaisot, karsē, līdz piens sarecējis. Biezpienam ļauj nogulsnēties, sietā notecina sūkalas. Pēc tam, kamēr vēl biezpiens silts, to liek linu auduma trīstūrveida maisiņā, novieto vēsā vietā zem sloga un patur 5 - 6 stundas.

Sieru sagriež šķēlēs, kārto lēzenā traukā un pasniedz ar sviestmaizi.

Ja sieru uzglabā, tad to noslogo, virspusi ieberž ar sāli un apkaltē.

 

Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004

Sastāvdaļas

1. Sāls
2. Pilnpiens
5 l



0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas