Ķimeņu stienīši

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sviestu vai margarīnu kopā ar miltiem saplucina mazās piciņās, pakāpeniski pievieno skābu krējumu, sakultas olas un nelielā daudzumā izšķīdinātu briežraga sāli (naža galu sāls, 1 tējkaroti ūdens). Mīklu samīca, izveltnē plānā taisnstūra plāksnē un sagriež garenās sloksnītēs. Pārziež ar sakultu olu, pārkaisa ar rupju sāli un ar ķimenēm. Cep gaiši brūnas.

 

Recepte no grāmatas: Aukstais galds/O. Bardovskis. - Rīga: Avots,1991

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Briežraga sāls.naža gals
  • Citronu sula - 1.tējk.
  • Krejums - 50.g
  • Olas - 2.gab
  • Sveists vai margarīns - 100.g
  • Kviešu milti - 300 - 350.g
  • Ķimenes
  • Ola pārziešanai - 1.gab