Kā pareizi uzglabāt dažādus produktus

Piedāvajam dažādus knifiņus ēdiena uzglabāšanai no 1978. gadā izdevniecības Liesma izdotās Pavārgrāmatas.

FOTO: Shutterstock.com



1. Ledusskapī produkti jātur slēgtos traukos.

2. Sieru parasti uzglabā slēgtā traukā. Ielieciet tur arī gabaliņu cukura, tas pasargās sieru no sacietēšanas.

3. Putraimos, mannā vai miltos mēdz ieviesties miltu kodes. To var novērst, ja traukā ar miltiem vai putraimiem ieliek dažas daiviņas ķiploka.

4. Sālītas vai marinētas siļķes ieteicams glabāt tumšā, aukstā vietā. Gaismas, gaisa un mitruma ietekmē siļķu tauki iegūst rūgtenu garšu. Sālītas siļķes vislabāk uzglabāt ledusskapī celofāna maisiņā.

5. Arī pienu ieteicams glabāt tumšā vietā. Gaismā piens zaudē ievērojamu daudzumu A un C vitamīna.

6. Sāls nepalīks mitra, ja to ieliks stikla traukā un piebērs mazliet kartupeļu cietes.

7. Dārzeņi un zaļumi nenovītis, ja tos ieliks sālsūdeni.

8. Lapu salātus u. c. zaļumus nav ieteicams turēt ūdenī. Tad tie zaudē lielu daļu uzturvērtības. Tos ieliek traukā un pārklāj ar mitru drānu.

9. Savītušus dārzeņus atsvaidzina, ja tos uz pusstundu ieliek ūdenī, kam pielietas dažas karotes etiķa.

10. Lai tomātus, piparus, baklažānus uzglabātu ilgākam laikam, tos saliek kastītes, groziņos (vai starp papīriem) tā, lai viens otram nepieskartos. Uzglabā tumšā, pavēsā telpā.

11. Piens nesaskābs, ja to uzvārīs un uz katru litru pievienos cukura graudiņu.

No grāmatas: V. Gustava, I. Jansone Pavārgrāmata, R.: Izdevniecība Liesma, 1978.

Reklāma
Reklāma