Solvitas ābolu pīrāgs

FOTO: Aigars Jansons, http://www.ajstudio.lv/

 

Ābolus nomizo un sagriež nelielos gabaliņos. Olas sakuļ ar cukuru pievieno miltus, kefīru, sodu, vanilīnu, sāli un vēl drusku pakuļ. Uz pannas uzber daļu no āboliem, tad lej virsū mīklu, atlikušos ābolus uzkaisa pa virsu (āboli nogrimst). Sakuļ krējumu ar kanēli un cukuru. Pārlej pāri un šauj cepeškrāsnī uz 175 grādiem apm. 40 min.

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Krejums - 4.ēdamkarotes
  • Vanillīncukurs - 1.paciņa
  • Cukurs - 1.glāze
  • Olas - 3.gab.
  • Milti - 2.glāzes
  • Kefīrs - 1.glāze
  • Soda - 1/2.tējkarotes
  • Sāls - 1.šķipsniņa
  • Āboli - 5 - 10.gabali
  • Kanēlis - 1.pēc nepieciešamības