Jogurta grāmata

Jogurta grāmatā ir apkopotas receptes, kas dod ierosmi ēdienkarti darīt veselīgāku, gan atsakoties no rūpnieciski ražotām salātu mērcēm, gan ikdienā ieviešot imūnsistēmu spēcinošus vitamīnu kokteiļus, gan dažādojot maltītes bērniem.

Publicitātes foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto

Grāmatā ietverti arī padomi, kā jogurtu izmantot sejas, ķermeņa un matu kopšanai, diētām un sevis palološanai brīvajos brīžos. Lasītāji var iepazīties arī ar jogurta uzturvērtības rādītājiem un uzzināt interesantus faktus par šī produkta rašanās vēsturi.
Grāmatas priekšvārdu rakstījusi un grāmatu lasītājiem iesaka dietoloģe Lolita Neimane.
Jogurta grāmata ir viena no apgāda Jumava veselīgam dzīvesveidam veltītās sērijas izdevumiem. Līdz šim šīs sērijas ietvaros lasītājiem ir nodots izdevums Biezpiena grāmata, kas lasītāju vidū ieguva milzu popularitāti.

Fragments ieskatam:
Pieci iemesli, lai lietotu jogurtu
1. Jogurts palīdz novērst osteoporozi, jo tas satur mikroelementus, kalciju un D vitamīnu. Tieši kalcija un D vitamīna apvienojums palīdz samazināt kaulu lūzumu iespējas.
2. Jogurts samazina asinsspiediena paaugstināšanās risku.
3. Jogurta aktīvās kultūras veicina gremošanas orgānu darbību, kā arī samazina laktozes nepanesību, novērš aizcietējumus, atvieglo diareju, samazina resnās zarnas vēža risku un gremošanas trakta iekaisumus.
4. Jogurta aktīvās kultūras novērš vaginālās infekcijas. Ar diabētu slimojošu sieviešu kopīgā problēma ir kandida jeb maksts sēnīšu infekcija. Tika veikts neliels pētījums sieviešu vidū, kuras slimoja ar hronisku bakteriālo vaginozi. Viņām ik dienu deva 170 g saldēta, ar aspartamu saldināta jogurta. Rezultātā sievietēm pazeminājās vagīnas pH līmenis, un samazinājās kandidas infekcija.
5. Jogurts rada sāta sajūtu.
Vašingtonas universitātē tika veikts pētījums par pārtikas produktu spēju radīt sāta sajūtu un produktu kaloriju daudzumu.

Pētījuma dalībniekiem tika piedāvāti 200 kkal saturoši produkti:
Jogurts ar persiku gabaliņiem
Jogurts, bet šķidrā formā
Piena dzēriens ar persikiem
Persiku sula

Pirmie divi produkti sāta sajūtas radīšanā ieņēma pirmo vietu.

 

Reklāma
Reklāma


www.jumava.lv