Šefpavāra vistas salāti

FOTO: Inese Stuģe

 

Vistas gaļu sagriež sloksnītēs. Šampinjonus noskalo un notīra. Sagriež četrās daļās. Sausā, taču ne pārāk sakarsētā pannā apcep speķa šķēles. Notecina uz saimniecības papīra. Pannā atlikušajos taukos apcep šampinjonus. Salātus noskalo. Saplucina piemērotos gabalos un liek bļodā. Uz salātiem kārto vistu, šampinjonus un speķi. Rotā ar tomātu un olu daiviņām. Apkaisa ar pētersīļiem. Samaisa mērces izejvielas. Salātus pasniedz ar mērci un kraukšķīgu maizi.

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Galviņsalāti
  • Ūdens - 1.ēd.k.
  • Cepta vai vārīta vista (vai tītara gaļa)
  • Šampinjoni - 200.g
  • Cauraudzis speķis - 150.g
  • Sāls - 1.tējk.
  • Baltie pipari - 1/4.tējk.
  • Eļļa - 4.ēd.k.
  • Čili - tomātu kečups - 2.ēd.k.
  • Vīna etiķis - 2.ēd.k.
  • Sasmalcināti pētersīļi
  • Tomāti - 2 - 3.gab
  • Cieti novārītas olas - 2.gab
  • Var pievienot izspiestas ķiploka daiviņas - 1 - 2.gab