Sautēti baklažāni

 07. maijs 2009 21:50 Recepte


Baklažānu nomizo, sagriež nelielos kubveida gabaliņos, liek sietā un pārkaisa ar sāli. Pēc 30 minūtēm izņem no sieta un nosusina papīra dvielī. Ķiplokus apcep eļļā gaiši zeltainus un pievieno baklažānu gabaliņus. Vispirms liekas, ka baklažāni uzsūc visu eļļu. Nevajag uztraukties. Panna jāpaņem rokā, spēcīgi jāsakrata un jāpielej pēdējā ēdamkarote eļļas (vairāk eļļas cepšanas laikā nevajadzēs, jo pēc brīža baklažāni sāks izdalīt cepoties uzsūkto eļļu). Pēc 10-12 minūtēm pievieno sasmalcinātus pētersīļus, pieber piparus, samaisa un turpina cept apmēram 30 minūtes, līdz baklažāni kļuvuši mīksti. Sāli pieber pēc garšas. Pasniedz karstus uz iepriekš sasildīta šķīvja. Recepte no grāmatas: Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995

Sastāvdaļas

1. Baklažāni
1300 g
2. Sāls pēc garšas
3. Sasmalcināti ķiploki
1 tējk.
4. Olīveļļa
5 ēd.k.
5. Sasmalcināti pētersīļi
2 ēd.k.
6. Svaigi samalti pipari
6 šķipsniņas



0 Pievienot komentāru

Kategorijas