Burkāni ar Parmas sieru

 05. maijs 2009 21:13 Recepte


Notīrītus burkānus sagriež 1 cm garos gabaliņos, kopā ar sviestu liek pannā, pielej ūdeni tā, lai veidotos 1/2 cm šķidruma kārta un. neuzliekot vāku, sautē. Kad šķidrums iztvaikojis, pieber sāli un cukuru, pielej 2-3 ēdamkarotes silta ūdens. Turpina sautēt, ik pa brīdim pielejot nedaudz ūdens. Sautēšanas beigās burkāniem jābūt apbrūninātiem un bez šķidruma, tāpēc vienā reizē nedrīkst liet pārāk daudz ūdens. Gataviem burkāniem pievieno sieru, samaisa un noņem no uguns. Sautējumu liek iepriekš sasildītā traukā un pasniedz karstu. Recepte no grāmatas: Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995

Sastāvdaļas

1. Burkāni
2 saišķi
2. Sviests
5 ēd.k.
3. Sāls pēc garšas
4. Cukurs
1/4 tējk.



0 Pievienot komentāru

Kategorijas