Sparģeļu salāti

FOTO: Viktorija Kuprijanova, http://www.bernufoto.lv/

Sparģeļus notīra un izvāra. Vārītus sparģeļus uz 30 minūtēm novieto uz šķīvja un ļauj notecēt liekajam šķidrumam. Šķidrumu nolej. Pievieno sāli un piparus pēc garšas, pārlej ar olīveļļu un etiķi, rēķinoties, ka sparģeļu salātiem etiķi pievieno vairāk nekā citiem. Šķīvi kustina tā, lai mērce iztecētu visos virzienos. Pasniedzot salātiem jābūt istabas temperatūrā. Nav ieteicams tos atdzesēt.

 

Recepte no grāmatas: Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Sāls un svaigi samalti pipari pēc garšas
  • Olīveļļa - 1/3.glāzes
  • Svaigi sparģeļi - 1.kg
  • Sarkanvīna etiķis - 3 .ēdk. (vai pēc garšas)