Skābeņu zupa ar olām

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Gaļu aplej ar aukstu ūdeni, uzvāra, noputo un vāra, līdz gatava. Gatavai pieliek nomazgātas un sakapātas skābenes, uzvāra, pieliekot miltu tumi. Pasniedzot pieliek skābu krējumu un cieti novārītas, 4 daļās sagrieztas olas.

P.S. Ja olas tiek ņemtas mazāk, tad pieliek smalki sakapātas.

 

Recepte no grāmatas: Kā sarīkot viesības un ko celt galdā/ Marija Leiše. - Rīga: Zinātne, 1995. (Oriģinālizdevums 1936)

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Žāvēta cūkas gaļa ar kaulu - 800.g
  • Skābenes - 600.g
  • Ūdens - 6.l
  • Skābs krējums - 1/2.glāze
  • Olas - 3.gab
  • Milti - 75.g
  • Sāls