Vārītu puķkāpostu salāti

FOTO: Viktorija Kuprijanova, http://www.bernufoto.lv/

 

Puķkāpostu novāra sālsūdenī un sadala. Lielākos čemurus sagriež vairākās daļās. Ziedu čemurus liek salātbļodā, pārkaisa ar sāli, pārlej ar eļļu un etiķi. Puķkāpostiem vajadzīgs lielāks daudzums mērces nekā citiem dārzeņiem. Salātus uzmanīgi izcilā, cenšoties nesalauzt ziedu čemurus, pasniedz siltus vai istabas temperatūrā.

Recepte no grāmatas: Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Olīveļļa
  • Sāls pēc garšas
  • Puķkāposti - 1.kg
  • Sarkanvīna etiķis