Suši pašu rokām

FOTO: Inese Stuģe

Liekam vārīties rīsus nelielā sāls ūdenī. Vīna etiķi sajauc ar cukuru un sāli, ko pievieno gataviem rīsiem. Gurķi nomizo un sagriež strēmelītēs. Ņemam jūras zāles plāksnīti, ko noziežam ar vīnogu etiķi. Klājam vienmērīgā kārtā rīsus, bet ne līdz galam, atstājot no malas kādus pāris centimetrus. Liekam - laša šķēlītes, gurķa sloksnītes. Jūras zāli kopā ar pildījumu ļoti stingri mēģinām sarullēt. Griežam porciju gabaliņos un pasniedzam ar sojas mērci, un citām piedevām. Vēl var likt garneles, burkānus, marinētu ingveru, sēnes. Lai labi garšo :)

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Jūras zāles plāksnītes - 4.gab.
  • Baltvīna etiķis - 2.ēd.kar.
  • Neliels svaigs gurķis
  • Lasis - 240.gr
  • Rīsi - 170.gr
  • Sāls - 1.tējkarote
  • Cukurs - 1.ēd.kar.