Cepti veseli artišoki

 26. aprīlis 2009 22:25 Recepte


Artišokus notīra, bet atstāj nedaudz garākas to ārējās lapas. Tomēr jāatceras, ka lapu zaļā daļa nebūs ēdama, neatkarīgi no dārzeņu karsēšanas ilguma. Sagatavotiem artišokiem jāizskatās kā pavērtiem rožu pumpuriem. Artišokus novieto uz galda ar kātiņiem uz augšu un uzmanīgi atliec to lapas. Lapām jābūt tikai atliektām, nevis ielauztām. Pēc tam artišokus apkaisa ar sāli. Pannā ielej 4 cm biezā kārtā eļļu, uzkarsē un liek cepties artišokus. Tiem jābūt ar lapām uz leju. Cep 5-6 minūtes uz mazas uguns, lai dārzeņi neizkalstu. Cepšanas laikā artišokus regulāri apgroza. Lielāki artišoki būs sīkstāki un cepšanās laiks ilgāks. Kad artišoki mīksti, tos apgriež ar kātiņiem uz augšu un vēl vairāk atliec lapas. Tikmēr sagatavo vēl vienu pannu ar eļļu 4 cm biezā kārtā, kuru uz ļoti straujas uguns uzkarsē. Artišokus no pirmās pannas pārliek otrajā un cep straujāk. Gatavus, mīkstus artišokus nosusina papīra dvielī un pasniedz kūpoši karstus. Recepte no grāmatas: Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995

Sastāvdaļas

1. Puscitrons
2. Sāls
1/2 tējk. (vai nedaudz vairāk)
3. Svaigi samalti pipari
6 šķipsniņas
4. Augu eļļa pec vajadzības



0 Pievienot komentāru

Kategorijas