Teļa gaļas veltnīši tomātu mērcē

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Izdauzītu teļa gaļas mīkstumu sagriež 10x12 cm lielos gabalos. Tie var būt neregulāri, lai neveidotos gaļas atlikumi. Uz katras gaļas šķēles uzliek šķiņķi, uzkaisa rīvētu sieru, saritina un sastiprina ar nosmailinātiem sērkociņiem vai koka irbulīšiem. Sastiprinājumam jābūt gareniskam, lai veltnīšus varētu brīvi grozīt uz pannas. Pannā sakarsē eļļu un izkausē 3 ēdamkarotes sviesta; kad sviests uzpūto, uz pannas liek gaļas veltnīšus un cep no visām pusēm vienādi brūnus. Apceptus veltnīšus noņem no pannas, liek sasildītā šķīvī un pārkaisa ar sāli un pipariem. Pannā ielej vīnu, ātri uzkarsē un nokasa pannas dibenam pielipušo masu. Pievieno izšķīdināto tomātu pastu un vāra pāris minūšu. Gaļas veltnīšus liek atpakaļ pannā, grozot uzsilda, pannu noņem no uguns un mērcē iemaisa atlikušo ēdamkaroti sviesta. Liek siltā traukā un pasniedz nekavējoties.

Recepte no grāmats: Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Sausais baltvīns - 1/2.glāze
  • Šķēlēs sagriezts un labi izdauzīts teļa gaļas mīkstums - 450.g
  • Nežāvēts, plānās šķēlītēs sagriezts šķiņķis - 100.g
  • Svaigi sarīvēts siers - 5.ēdk.
  • Sviests - 1/4.glāzes
  • Augu eļļa - 2.ēdk.
  • Sāls pēc garšas
  • Svaigi samalti pipari - 4.šķipsniņas
  • Tomātu pasta, kas izšķīdināta nelielā ūdens daudzumā - 1.ēdk.