Bumba ar pārsteigumu

FOTO: Inese Stuģe

Ar karoti taisām no saldējuma bumbas, ko apviļājam saldajās kukurūzas pārslās. Tad ar rokām izveidojam bumbas un liekam saldētavā uz kādam 10 min. Pa to laiku saputojam olu baltumus stingrās putās. Izņemam no saldētavas bumbas un apviļājam olas baltumā, tad atkal saldajās pārslās ar rokām stingri saspiežam, lai vāroties bumbas neizjuktu. Šo procedūru atkārto vēl kādas 2 -3 reizes, neaizmirstot pēc katras reizes ielikt saldētavā. Katliņā ielejam eļļu tik daudz, lai bumbas būtu nosegtas. Bumbas liek vārošā eļļā pirms pasniegšanas. Vāra ne ilgāk par 2 - 3 min. Pasniedz ar dzērveņu mērci vai ķīseli. Lai labi garšo :)

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Saldās brokastu pārslas - 1.paka
  • Olas baltums - 2.gab
  • saldējums - 250.gr
  • Eļļa cepšanai