Cepti tomāti

FOTO: Inese Stuģe

Tomātus nomazgā un sagriež horizontāli 1 cm biezās šķēlēs. Uzmanīgi, tomātus nesaspiežot, izņem sēklas. Tomātu šķēles apviļā miltos, tad olā un visbeidzot rīvmaizē, un liek uz pannas ļoti karstā eļļā. Cep no abām pusēm zeltainus. Sāli pievieno pēc gaišas. Pasniedz kūpoši karstus. Ieteikumi: Laba piedeva jebkuram ceptas gaļas ēdienam.

Recepte no grāmatas: Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Augu eļļa pec vajadzības
  • Rīvmaize - 1.glāze
  • 1 ola, sakulta ar 1/2 tējk. sāls
  • Milti - 1.glāze
  • Lieli tomāti - 2 - 3.gab
  • Sāls pēc garšas