Plānās pankūkas pildītas ar biezpienu

FOTO: Mammamuntetiem.lv

No piena, kviešu miltiem un olas pagatavo parasto plāno pankūku mīklu (sk. Virtuve/Idejas brokastīm/Pankūkas/Plānās pankūkas). Pankūkas cep tikai no vienas puses, uz kuras tad ziež pildījumu, pēc tam pankūku saloka četrās daļās. Pirms pasniegšanas galdā šādi sagatavotas pankūkas vēl reizi apcep no abām pusēm brūnas. Pildījumu pagatavo šādi: labu biezpienu pamatīgi samīca vai izlaiž gaļas mašīnā; tad pievieno skābu vai saldu krējumu, olas un garšas vielas. Pēdējās var būt: cukurs (tādā gadījumā pankūkas pasniedz kā saldo ēdienu) vai sāls, ķimenes un dilles (tad pankūkas pasniedz galdā kā pirmo vai otro ēdienu ar skābu krējumu un kausētu sviestu kā piedevām).

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Skābs krējums - 1.ēd. kar.
  • Biezpiens - 150.g
  • Olas - 1 - 2.gab
  • Sāls, cukurs - 1.n. g.
  • Kviešu milti - 200.g
  • Piens - 1/2.l
  • Ola - 1.gab
  • Garšvielas.pēc vajadzības
  • Sviests cepšanai - 50.g