Kartupeļu un pupiņu pākšu zupa

 11. aprīlis 2009 9:00 Recepte


Pupiņām novelk sānu dzīslojumu, sagriež gabalos. Kartupeļus notīra, sagriež stienīšos, verdošā buljonā vai ūdenī vāra kopā ar pupiņām. Sīpolus un speķi sasmalcina, sacep, pievieno zupai. Gatavā zupā liek krējumu, pārkaisa ar papriku vai zaļumiem.

Recepte no grāmatas: 444 kartupeļu ēdieni/A. Kļaviņa. – Rīga: Avots, 1986

Sastāvdaļas

1. Buljons vai ūdens
1 1/2 l
2. Pupiņu pākstis
5 gab
3. Kartupeļi
2 gab
4. Sīpols
1 gab
5. Žāvēts speķis
100 g
6. Paprika vai pupumētra
7. Krejums



0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas