Omes ķirbju ķīselis

Ķirbi nudien var pamatoti godāt par vienu no vērtīgākajām rudens ražas veltēm, jo tajā esošo aktīvo vielu sastāvs noder imūnsistēmas stiprināšanai, redzes, sirds un asinsvadu sistēmas, ādas un gļotādu veselībai. Turklāt – jo krāsa košāka un izteiktāka, jo vairāk sastāvā ir beta karotīna.
Jo košāka ir ķirbja krāsa, jo vairāk tā sastāvā ir beta karotīna, kas mūsu organismā pārvēršas par A vitamīnu.

FOTO: Shutterstock.com

Jo košāka ir ķirbja krāsa, jo vairāk tā sastāvā ir beta karotīna, kas mūsu organismā pārvēršas par A vitamīnu.

Sastāvdaļas

  • 1 l piens
  • 50 g sviests
  • 50 g kartupeļu ciete
  • 200 g cukurs
  • 800 g ķirbis
  • sāls un garšvielas (vaniļa, kanēlis)

 

Gatavošana

  1. Pienu uzvāra ar cukuru, pieliekot mazliet vaniļas, kanēļa vai kādu citu garšvielu.
  2. Pievieno ar sviestu un ūdeni sasautēto un caur sietu izrīvēto ķirbju biezeni, pielej aukstā ūdenī izšķīdināto kartupeļu cieti un uzvāra.
  3. Pasniedz atdzesētu ar kādu augļu mērci.
Reklāma
Reklāma

 

Recepte no grāmatas: Praktiskā pavārgrāmata/ M. Āriņa.-izdevniecība Grāmata, 1995 (Oriģinālizdevums 1935)

Saistītie raksti