Kāpostu pudiņš

FOTO: Shutterstock.com

Kāpostus izvāra sālsūdenī mīkstus, nokāš, ļauj atdzist un sakapā tos smalkus. Tad sakuļ olu dzeltenumus, pieliek pāris karotes skāba krējuma, pāris karotes izkausēta sviesta, glāzi piena rīvmaizi, mazliet cukuru un sāli pēc vajadzības un beidzot visu to labi krietni sajauc ar sakapātiem kāpostiem. Tad sakuļ putās ari olbaltumus, piemaisa klāt un liek tad cepjamo formīti pilnu un cep karstā krāsnī 30 minūtes. Kad pudiņš gatavs, to pasniedz ar visu formīti galdā karstu. Recepte no grāmatas: Praktiskā pavārgrāmata/ M. Āriņa.-izdevniecība Grāmata, 1995 (Oriģinālizdevums 1935)

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Kāpostgalva - 1.liela
  • Vai mazas - 2.gab
  • Olas - 3.gab
  • Rīvmaize - 3.karotes
  • Sviests - 2.karotes
  • Skābs krējums - 2.karotes
  • Piens - 1.glāze
  • Cukurs
  • Sāls