Lasis tomātu mērcē

FOTO: Inese Stuģe

 

Lasi nozvīņo izņem iekšas, tīri noskalo ar vārītu ūdeni un liek tad veselu zivi katlā aukstā ūdenī vārīties, pieliekot sīpolu, lauru lapas, piparus, virces, sāli. Lai zivs katlā grozot nesašķīstu un varētu to izvārīt stingru un gluži veselu, tad vēlams to liekot vārīt, pirms iešūt šķidrā marleja drāniņā. Kad zivs gatava, liek zivju bļodā, atdzesē, uzmanīgi noņem marleja drāniņu un tad jo skaisti izgarnē ar vārītām saknēm un dārzājiem, kā ari attiecīgiem zaļumiem. Klāt dodamo mērci pagatavo, izkausējot nelielā kastrolī sviestu, kam pieliek tomātu biezeni, miltus, skābu krējumu, sāli un ari mazliet cukura un uzvāra. Mērci ielej sevišķā mērces traukā un pasniedz pie zivs. Šādi pagatavotu lielu lasi parasti pasniedz viesībās kā pirmo silto ēdienu.

Recepte no grāmatas: Praktiskā pavārgrāmata/ M. Āriņa.-izdevniecība Grāmata, 1995 (Oriģinālizdevums 1935)

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Pipari
  • Virces
  • Lielāks lasis
  • Sviests - 200.g
  • Skābs krējums - 2.glāzes
  • Tomātu biezenis - 1.glāze
  • Milti - 1.karote
  • Cukurs
  • Sīpoli
  • Sāls