Marinētu burkānu salāti

FOTO: Inese Stuģe

 

Burkānus nomizo. Ar kartupeļu mizojamo nazi sagriežam burkānus garās strēmelēs. Gatavās burkānu strēmeles liekam caurdurī un uz dažām minūtēm iegremdējam vārošā sālsūdenī. Notecina. Marinēde - samaisa citrona sulu, cukuru, piparus un eļļu. Pārlejam burkānus un ļaujam marinēties kādu stundu. Pa to laiku apgrauzdējam mandeļu skaidiņas, izgriežam apelsīnu mīkstumus. Burkāniem pirms pasniegšanas pievieno mandeles un apelsīnu daiviņas. Pārkaisam ar svaigu vai kaltētu baziliku. Šie salāti garšos arī tiem, kam burkāni nevisai garšo. Pamēģiniet! Lai labi garšo :)

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Bazilika lapiņas
  • Burkāni - 1.kg
  • Ūdens
  • Sāls
  • Citrona sula - 1-2.gab
  • Cukurs - 1/2.tējk
  • Pipari.šķipsniņa
  • Olīveļļa - 50.gr
  • Apelsīni - 4.gab
  • Mandeļu skaidiņas - 40.gr