Saldskābmaize

FOTO: Viktorija Kuprijanova, http://www.bernufoto.lv/

 

Vakarā rupjmaizi sasmalcina, aplej ar kefīru un pieliek cukuru, sāli, ķimenes. Otrā dienā masu uzsilda un pieliek četras saujas kviešu miltu un raugu, sodu, samīca un ļauj uzrūgt. Kad masa sarūgusi, pieliek pārējos miltus līdz vajadzīgajam mīklas biezumam. Labi izmīca, ļauj uzrūgt. Kad masa uzrūgusi - cep cepeškrāsnī vienu stundu. Esmu cepusi, pievienojot klijas, un no rudzu miltiem iznāk arī labi. Labu apetīti!

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Sāls - 1.tējkarote
  • Ķimenes - 2.tējkarotes
  • Raugs - 100.grami
  • Cukurs - 1.glāze
  • Kefīrs - 1/2 - 1.litri
  • Kukulītis formas maize - 1.1gab
  • Soda - 1.naža gals