Āboli ar olu krēmu

 08. marts 2009 19:00 Recepte


Ābolus nomizo, izdur serdes, izsutina cukura ūdenī mīkstus. Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru, pieliek miltus, pielej, pamazām jaucot, ar vaniļu uzvārītu pienu, labi sajauc, uzvāra, pārlej pār āboliem. Pasniedz aukstu.

 

Marija Leiše. Kā sarīkot viesības un ko celt galdā. Izdevniecība Zinātne, 1995. (Oriģinālizdevums 1936)

Sastāvdaļas

1. Vaniļa
1/4 standziņas
2. Cukurs
3 ēd. karotes
3. Āboli
5 gab
4. Cukurs
2 karotes
5. Ūdens
1 glāze
6. Olu dzeltenumi
3 gab
7. Piens
3/4 l
8. Kviešu milti
2 ēd. karotes


0 Pievienot komentāru

Kategorijas