Rīsu un seleriju zupa

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Rūpīgi nomazgātas seleriju saknes notīra, sagriež gabaliņos, ieber sautējamā pannā, pārlej ar olīveļļu, uzber sāli un uzlej ūdeni. Seleriju gabaliņiem jābūt tik tikko nosegtiem. Sautē uz lēnas uguns, līdz saknes kļuvušas pusmīkstas. Pannu noņem no uguns. Selerijas atstāj sautējuma šķidrumā. Sīpolus apcep sviestā, līdz tie kļūst zeltaini. Pusi no selerijām (bez šķidruma) pievieno sīpoliem un sautē 2-3 minūtes. Tad pieber rīsus, izmaisa un pielej visu buljonu. Atlikušās selerijas samaļ gaļas maļamajā mašīnā un pievieno rīsu virumam. Vāra apmēram 15 minūtes. Vārīšanu beidzot, rīsiem jābūt mīkstiem, bet ne izjukušiem. Zupā iemaisa rīvētu sieru, katliņu noņem no uguns, pievieno sagrieztus pētersīļus un rūpīgi samaisa. Galdā pasniedz nekavējoties, lai rīsi nekļūtu pārāk mīksti.

Marčella Hazana Itāļu virtuve. Jumava 1995. gads

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Sakapāti sīpoli - 2.ēd. karotes
  • Mājās gatavots buljons - 2.glāzes
  • Sasmalcināti pētersīļi - 2.ēd. karotes
  • Sviests - 2.ēd. karotes
  • Olīveļļa - 1/3.glāzes
  • Sasmalcinātas seleriju saknes - 2.glāzes