Burkānu salāti ar saulespuķu sēklām

FOTO: Shutterstock.com

Uz sausas pannas uzber saulespuķu sēklas un nedaudz apgrauzdē. Liek, lai atdziest. Notīrītus burkānus sarīvē, tiem pievieno sēklas, sāli, cukuru, citronskābi un eļļu. Visu sajauc. Ja gadās nesulīgi burkāni, tad var pievienot nedaudz apelsīnu vai kādu citu skābenu sulu, bet tad ber mazāk citronskābi. Salātu garša ir saldenskāba. Var lietot kā piedevu salātus vai ēst kā patstāvīgu ēdienu. Lai labi garšo!

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Burkāni - 1.kg
  • Saulespuķu sēklas bez čaumaliņām - 4.ēdamkarotes
  • Citonskābe - 1.naža gals
  • Eļļa - 3.ēd.k
  • Sāls, cukurs