Kartupeļu un gaileņu zupa

 21. februāris 2009 21:00 Recepte


Foto: mammamuntetiem.lv


Notīrītas, sasmalcinātas gailenes sviestā pasautē, ievieto katlā, pielej verdošu ūdeni, pievieno taukvielās apceptus sīpolus un šķiņķa gabaliņus, sagrieztus kartupeļus, visu vāra. Pirms pasniegšanas zupai pievieno karstu pienu, krējumu, uzkaisa zaļumus.

A.Kļaviņa. 444 kartupeļu ēdieni. Izdevniecība Avots, 1986.

Sastāvdaļas

1. Šķiņķis
100 gr
2. Sakapāti zaļumi
1 ēd. karote
3. Kartupeļi
3 gab
4. Gailenes
200 gr
5. Sviests
2 ēd. karotes
6. Piens
2 glāzes
7. Buljons vai ūdens
1 l
8. Krejums
2 ēd. karotes
9. Sviests
1 ēd. karote
10. Sīpols
1 gab



0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas