Sautēta teļa gaļa gurķu mērcē

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Gaļu sadala, rēķinot 1—2 gabaliņus porcijai, apcep brūnu, pārlej ar vārošu ūdeni vai buljonu un sutina uz lēnas uguns gatavu. Gatavai pieliek miltus, krējumu, smalki sagrieztus gurķus, uzvāra un pasniedz.

Marija Leiše. Kā sarīkot viesības un ko celt galdā. Izdevniecība Zinātne, 1995. (Oriģinālizdevums 1936)

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Teļa krūts - 1.kg
  • Milti - 3.ēd. karotes
  • Taukvielas - 50.gr
  • Skābi gurķi - 2 - 3.gab
  • Skābs krējums - 3.ēd. karotes
  • Sāls
  • Pipari